Skip to main content

Ontsnappen aan de hectiek van de stad

Ontsnappen aan de hectiek van de stad

Op de werven op Marken woon je tussen alles en helemaal niets. Aan de ene kant de gezellige levendigheid van de sportvelden, het centrum en de jachthaven. Aan de andere kant de mooie natuur met uitgestrekte polders, frisse wind en oneindig zicht over het Markermeer. In Marken wóón je niet, Marken bén je. Er gaat niets boven het vertrouwde ‘eilandgevoel’.

Omgeving

Uniek stukje Nederland dicht bij Amsterdam

Schilderachtig en typisch Hollands. Een uniek stukje Nederland nét boven Amsterdam. Het idyllische landschap met charmante groene houten huisjes, het water en weilanden maakt Marken een fijne plek om te wonen.

Maar ook de prachtige, typische Hollandse landschappen van het gebied tussen Marken en Amsterdam vormt een oase van rust voor wie wil ontsnappen aan de hectiek van alle dag. Fiets van Marken naar Amsterdam langs de glasheldere slootjes en groene weilanden. Of wandel door de vele natuurgebieden en ontdek de flora en fauna die het Nationaal Landschap Laag Holland in de gemeente Waterland te bieden heeft. .

Bekijk de locatie in Google Maps

Ontdek de vrijheid

Marken heeft
werkelijk alles

Het sfeervolle oude centrum van Marken wordt gevormd door de Kerkbuurt, de Havenbuurt en buurtschap De Kets. Naast kleine en grote winkels, kun je hier lekker een hapje eten of zomers neerstrijken op een terras met zicht op de jachthaven.

Je hoeft het eiland ook niet af voor alle belangrijkste faciliteiten. Van Albert Hein tot Kaaswinkel, van huisarts en basisschool tot winkels. In en rondom het oude centrum vind je de nodige voorzieningen én de gezellige sfeer van een voormalig vissersdorp.

Ben je een fervent watersporter? Dan kun je helemaal je hart ophalen in Marken. Leg je boot in de jachthaven in het oude centrum en vaar ‘s avonds nog even over de Gouwzee naar Monnickendam of Volendam. Of laat je boot te water bij de botenhelling en aanmeersteiger die binnenkort worden ontwikkeld aan de Noordkade bij de Minnebuurt, vlakbij je toekomstige woning.

zorgeloos
opgroeien

Op Marken vind je alles om je gezin zorgeloos en veilig op te laten groeien. De onderlinge verbondenheid tussen de eilandbewoners is zeer hoog. De achterdeur staat altijd open en als je even weg moet is er altijd wel een naaste buur die even oplet. De belangrijkste faciliteiten, zoals een basisschool, kinderopvang en supermarkt bevinden zich op het eiland en op loopafstand.

De nieuwe buurt ’t Eilandhart ligt deels op het sportcomplex ‘Nooitgedacht’ van S.V. Marken. Als bewoner van ’t Eilandhart kun je straks dus sporten in je achtertuin. Je kinderen lopen er zo naar toe. Bij S.V. Marken, waar het hele jaar door ook leuke sociale evenementen worden georganiseerd, kun je naast voetballen ook Jeu de Boulen. Of sla een balletje bij T.C. Marken, de tennisclub iets noordelijker richting de dijk. Ook voor wie zelf niet actief sport, is het op het sportcomplex in het weekend goed toeven..

Als eerste op de hoogte
zodra de verkoop start?

Meld je aan voor de nieuwsbrief